Bijles & zo

Assen/Kloosterveen

Sinds 2012 geef ik individuele bijles in Assen in de wijk Kloosterveen. Hiervoor gebruik ik een kantoor naast ons woonhuis. Dit kantoor heeft een eigen ingang.

In verband met de Corona-richtlijnen

In verband met de maatregelen rondom Corona zijn er nogal wat wijzigingen. Op dit moment geef ik wel weer live bijles. Ik houd me aan de volgende richtlijnen:

  • De leerling komt binnen via de buitendeur van het kantoor. Ik kom binnen via de binnendeur vanuit huis.
  • Er wordt afstand gehouden doordat de leerling achter de tafel zit en ik voor het whiteboard sta.
  • Na elke leerling worden de tafel, leuningen van de stoel en de deurklink gereinigd. Bovendien zit er minimaal een kwartier tijd tussen leerlingen. Tijdens deze tijd wordt de ruimte gelucht.
  • Het is ook mogelijk bijles via Skype te volgen.

Verder verwacht ik dat leerlingen NIET komen als ze verkoudheidsklachten hebben of als er een huisgenoot met koorts is. De bijles kan ofwel via Skype plaatsvinden, ofwel gewoon (en zonder kosten) worden afgezegd. Andersom zal ik ook afzeggen (of indien gewenst bijles geven via Skype) bij verkoudheidsklachten of een huisgenoot met koorts.

Bijlessen kunnen op ook overdag plaatsvinden, omdat mijn andere werkzaamheden deels zijn vervallen.

Bijles voor hoogbegaafde basisschoolleerlingen

Het afgelopen jaar heb ik 4 jonge basisschoolleerlingen op 2 verschillende scholen individueel begeleid. Dit is begeleiding op maat in nauw overleg met school en in een aantal gevallen ouders.

Science-lessen Leonardo-afdeling

Vanaf 2011 heb ik bridge-les gegeven op De Kloostertuin in Assen. Eerst aan de kleuters en daarna ook aan de oudere groepen. Ontzettend leuk en zo kon ik mijn Pabo-kennis alsnog toepassen.

Na een paar jaar bleek er ook behoefte te zijn aan science-lessen. Deze geef ik sinds 2015 aan met name de bovenbouw-klassen van de Leonardo-afdeling. Hiervoor heb ik lessen ontwikkeld, die ook op andere scholen toe te passen zijn.

Via de pagina van de Kloostertuin kunnen leerlingen op dit moment zelf aan de slag met de Science-lessen.

Wiskunde-les groep 6, 7 en 8

Sinds 2018 geef ik extra wiskunde les aan leerlingen in groep 6, 7 en 8 met een grote voorsprong op het gebied van rekenen. Daarbij zoek ik altijd buiten het reguliere wiskunde-aanbod, zodat de leerlingen op de middelbare school niet dezelfde stof tegen komen.

Op de pagina van de Kloostertuin zijn nu veel meer video’s te vinden.

Studiecentrum Haren

Sinds 1998 werk ik bij Studiecentrum Haren als bijlesdocent op maandag, woensdag en donderdag. Daar geef ik bijles aan leerlingen die dagelijks op het Studiecentrum komen.

Meer weten?

Wil je meer weten over bijles?

Of wil je weten wat er mogelijk is voor jullie school?

Mail dan naar nielsdegr@gmail.com, ik hoor graag van je.